Hirdetés

AirTag segítségével követte az ellopott autóját, de arra nem számított, hogy a tolvajoknál fegyver lesz



|

Tragédiába torkollott egy idős asszony akciója, aki egymaga szerette volna visszaszerezni ellopott kocsiját.

Hirdetés

Pár nappal ezelőtt négy férfit vettek őrizetbe gyilkosság gyanújával a kaliforniai Bakersfieldben, akik megléptek egy 61 éves hölgy autójával. Legnagyobb meglepetésükre azonban az idős asszony ezt nem hagyta annyiban, ugyanis egy Apple AirTag volt elrejtve az autójában, aminek köszönhetően nyomon tudta követni, hogy merre is haladnak a bűnözők a lopott járművel.

A hölgy azonban azonban ahelyett, hogy bejelentést tett volna a bűncselekményről, úgy döntött, hogy a saját kezébe veszi az irányítást és a bűnözők után ered, így a rendőrség csak az üldözés végeztével érkezett ki a helyszínre, ami sajnos már túl későnek bizonyult.

Hirdetés

A halottkém jelentése szerint a nőt a kora esti órákban lőhették meg, s bár amilyen gyorsan csak lehetett, kórházba szállították, a fejét ért lövés végzetesnek bizonyult, az orvosok már nem tudták megmenteni az életét.

A rendőrség négy férfit vett őrizetbe gyanúsítottként, akik közül egyébként a legfiatalabb 18, a legidősebb pedig 23 éves volt. Az eset kifejezetten sajnálatos, mert ha az áldozat inkább azt megoldást választja, hogy értesíti a rendőrséget, elkerülhető lett volna a tragédia, és valószínűleg sérthetetlenül visszakaphatta volna az autóját az Apple benne található követőkütyüje miatt, amivel könnyen beazonosíthatták volna annak tartózkodási helyét.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.