Hirdetés

Akár 40 Gbps-ra is képes az USB4



|

Véglegesítették az akár 40 Gbps-os adatátvitelre is képes USB4 specifikációját.

Hirdetés

Itt az USB protokoll legújabb verziója, amely az ígéreteknek megfelelően akár 40 Gbps-os adatátvitelt is támogat, feltéve, hogy megfelelő kábelt használunk mellé. Ez az érték a duplája az USB 3.2 elméleti maximumának. 

Hirdetés

A USB Implementers Forum kiadta az USB4 végleges specifikációját, vagyis a következő hónapokban már jöhetnek is az első olyan eszközök, amelyek ezt támogatják. 

Szerencsére az USB4 visszafelé kompatibilis az USB 3.2-vel és 2.0-val, vagyis a régi eszközökhöz és kábelekhez is jók lesznek az új hardverek, legfeljebb lassabban dolgoznak. 

Amennyiben egy eszközön nincs USB-C port, akkor adapter használatára lesz szükség. A legnagyobb változást mégis az jelenti, hogy az USB4 már magában foglalja a Thunderbolt 3 technológiát, ami az Intelnek hála már jogdíjmentesen használható. Ennek köszönhető a 40 Gbps-os adatátvitel, az USB-n keresztüli videokimenet natív támogatása és a 100 wattos energiaellátás. 

Remélhetőleg az USB4 nem csak prémium extra lesz a jövőben, hanem tényleg minden eszköznél átváltanak erre a gyártók. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.