Hirdetés

Akkor most több PC-t vettünk vagy kevesebbet?



|

Az IDC és a Gartner nem értenek egyet: az egyik szerint végre emelkedtek a PC-s eladások, a másik szerint 2007 óta most a legrosszabb a helyzet.

Hirdetés

Az elmúlt években állandóan zuhantak a PC-s eladások. Miközben okostelefont évente vagy még gyakrabban cserél az emberek többsége, addig asztali gépet és laptopot elég ritkán (sem a felhasználók, sem a cégek nem túl aktívak ilyen téren). 

Hirdetés

Az IDC piacelemző cég szerint azonban a PC-s piac 2017 első negyedévében végre némi növekedésnek örülhetett. A Gartner egészen másképp látja a helyzetet, a rivális elemzőóriás szerint 2007 óta nem volt ilyen rossz a helyzet. 

Miért az éles eltérés? 100 százalékban pontos eladási adatokat egyik cég sem kap, némelyik gyártó ugyanis eleve nem ad ki ilyen számokat. Ráadásul az IDC és a Gartner abban sem ért egyet, hogy mit jelent a PC ma. 

Az IDC szerint ugyanis a Chromebookok is PC-k, a Gartner szerint viszont nem. A Chromebookok mindenesetre az elmúlt évek egyik sikerének tekinthetőek. Érthető, hogy emiatt az IDC kedvezőbb képet fest. 

Az IDC azt mondja, hogy több mint 60 millió PC-t szállítottak le az idei első negyedévben, ami 0,6 százalékos növekedést jelent éves szinten. A Gartner 62 millióval számolt, de náluk ez 2,4 százalékos visszaesést jelent 2016-hoz mérten. 

Abban legalább egyetértenek, hogy a Dell a harmadik legnagyobb a szektorban. Mert az IDC szerint a HP vezet a Lenovo előtt, a Gartner szerint pedig a Lenovo a HP előtt. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.