Hirdetés

Alacsony profilú hűtő készült a Raspberry Pi 4-hez



|

Valaki egy olyan alacsony profillal rendelkező hűtőt készített a lapka PC-hez, ami közvetlen érintkezésű hőcsöveket használ.

Hirdetés

George Godinez egy tapasztalt számítógépes mérnök, és bár egyelőre még tanul, már most összerakott egy alacsony profillal rendelkező, közvetlen érintkezésű hőcsövekkel dolgozó hűtőegységes a Raspberry Pi 4-hez. 

Hirdetés

A Pi 4 júniusi megjelenése óta egyértelművé vált, hogy a lapka PC hajlamos a túlmelegedésre. Godineznek elege lett, hogy nem talál megfelelő hűtőbordát a termékhez, ezért megalkotta a tökéleteset saját maga. 

A hűtőbordához alumíniumot használt, a hőcsövet pedig úgy alakította, hogy közvetlenül érintkezzen a Raspberry Pivel. Minden, ami hőt termel a PC-n, hozzáér a bordához. 

Ez utóbbi 62 x 44 x 7 milliméteres, a jövőbeli verziókra pedig külön hűtőventilátor is kerülhet. Először azonban a passzív hűtésre koncentrált a hűtő megalkotója. Godinez az újdonságot a saját online boltján keresztül értékesítené a jövőben. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.