Hirdetés

Alaposan lepipálja az Intel új csúcsprocesszora a Ryzen 9 5950X-et



|

Komoly teljesítményről árulkodik az Ashes of the Singularityben felbukkant benchmark eredmény.

Hirdetés

A várakozások szerint októberben leplezik le az Intel 12. generációs, Alder Lake chipjeit. Az elmúlt napokban a T-jelzésű, takarékosabb változatok kapcsán került elő néhány kiszivárgott specifikáció, most pedig a csúcsot képviselő i9-12900K bukkant fel egy benchmarkban.

Az Ashes of Singularity című játékban elvégzett mérés alapján a fenevadnak nem kell majd szégyenkeznie, ugyanis komoly előnyről árulkodnak a számok a rivális AMD legerősebb CPU-jával szemben.

Hirdetés

Ahogy a Tom's Hardware kiszúrta, az Ashes of Singularity adatbázisában már 11 eredményben szerepel az i9-12900K. Az egyik bejegyzés szerint az Nvidia GeForce RTX 3080-nal használt processzor 14 000 pontot ért el, míg az ugyanezzel a GPU-val bevetett Ryzen 9 5950X csak 10 100-at. Ez pedig 38%-os fölény, ami nem csekély különbség.

Mindkét konfig ugyanazt a verziószámú benchmarkot futtatta, így ebből a szempontból fair az összehasonlítás, részletes leírás híján viszont nem tudni, hogy még milyen tényezők (pl. extra hűtés, overclocking) játszhattak szerepet az eredményben.

A viszonteladók korai listázása alapján egyébként az i9-12900K 16 maggal érkezik, amiből 8 nagy teljesítményű Golden Cove, 8 pedig energiatakarékos Gracemont lesz. A fogyasztás 125W-ra várható, 3,2 GHz-es alap és 5,2 GHz-es boost órajellel.  

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.