Hirdetés

Állítható TDP-vel jön a Razer Blade Stealth 13



|

Az Intel szerint az új Razer ultrabookon szoftveresen lehet majd állítani az új processzorok TDP-értékét.

Hirdetés

A berlini IFA kiállításon mutatkozott be az Ice Lake CPU-val érkező Razer Blade Stealth 13 ultrabook, amelyről az Intel a bemutató után külön elárulta, hogy állítható TDP-értékkel rendelkezik majd. Ezt a Razer Synapse szoftveren keresztül tudják majd módosítani a felhasználók. 

Hirdetés

A témáról az Intel egyik alelnöke és stratégája, Jon Carvill és Ryan Shrout értekeztek a berlini show alkalmából. A Tom's Hardware kitért rá, hogy egy Ice Lake fejlesztői rendszer használatakor ők is tudtak a 15 és a 25 wattos módok között váltani a Windowsban, de az Intel szerint erre a legtöbb laptopnál nem lesz lehetőség. 

A Razer elmondta, hogy ezúttal is több teljesítmény közül lehet majd választani a Synapse szoftveren keresztül, bár konkrét részleteket nem közölt.

A laptop hűtési rendszerét mindenesetre egy 25 wattos chiphez tervezték, így nem igazán tudni, hogy a TDP-érték csökkentése milyen gyakorlati előnyöket hozhat. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.