Hirdetés

Athlon Gold processzorral újít az AMD



|

A Geekbench adatbázisában bukkant fel egy laptopokba való új Athlon CPU, amelynek az elnevezésénél az Intel szokásaiból merített az AMD.

Hirdetés

A Geekbench adatbázisába nemrég felkerült egy HP 17-ca2xxx modellszámú laptop, ami a szakértők tippjei szerint egy prototípus. Nem maga a notebook volt azonban érdekes, hanem a benne lévő processzor. 

Hirdetés

Ennek a neve ugyanis AMD Athlon Gold 3150U. Vagyis az AMD egyértelműen az Intel névadási szokásaiból merített, és a Pentium Gold sorozatnak állítana riválist. 

Az Intel a Gold és Silver jelzőket a teljesítményszint alapján alkalmazza a kisebb erőt képviselő mikroarchitektúrák esetében. Vagyis az AMD egyértelműen azt szeretné jelezni, hogy az Athlon Gold chipek megfelelő riválist jelentenek majd a mobilos Pentium Gold lapkákkal szemben. Főleg a teljes méretű laptopok belépőkategóriájában. 

Az Athlon Gold 3150U elvileg egy Raven Ridge APU, 2-magos és 4-szálas chip, Radeon grafikával. Az alap órajele 2,4 GHz, boost mellett 3,3 GHz. Az egy- és többmagos teszteken 3559 és 7336 pontokat ért el a processzor. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.