Hirdetés

Képeken egy AMD B550-es alaplap



|

Ártakarékos megoldás lesz a B550-es lapkakészlet azoknak, akik Ryzen 3000-es processzort választanak.

Hirdetés

Az AMD eddig nem sok információt adott ki a B550-es alaplapjairól, ehelyett a furcsa B550A futott be, ami alapvetően egy frissített B450-nek felel meg. Az igazi B550-es szériát nem erősítette meg eddig az vállalat, de a partnergyártói a pletykák szerint régóta készülnek az újdonság piacra dobására. A B550 egyik fő újítása a PCIe 4.0-támogatás: bár a B450 is támogatta ezt eredetileg, az AMD egy AGESA-frissítéssel végül ezt kivette a támogatási listáról. 

Hirdetés

A B550A esetében szintén nem teljes a PCIe 4.0 támogatás, ugyanis ezen csak az elsődleges slot tudja a szabványt. Az első hírek még arról szóltak, hogy ilyen korlátozás nem lesz a rendes B550-nél, a PCIe 4.0 ott minden slotnál elérhetővé válik. A Videocardz nemrég képeket is kapott az első rendes B550 lapkakészletű alaplaptól, egy kínai cég jóvoltából. Igen takarékos megoldásról van szó, micro-ATX-es, barna PCB-vel és piros PCIe slotokkal, kék VGA csatlakozóval. A sárkányos grafika jelzi azonban, hogy az alaplap első sorban játékosoknak készül.

A legfrissebb információk szerint azonban úgy tűnik, mégsem lesz teljes az öröm, ugyanis egy legújabb forrás azt állítja, a SOYO B550 alaplapja nem natív módban támogatja a PCIe 4.0-t, hanem a CPU-kon keresztül. A most kiszivárgott specifikációs lista szerint egy x16 PCIe Gen 4.0 linket kap a grafika és egy másikat a tárolás. Eközben az is látható, hogy az A520 chipset marad a PCIe Gen 3 támogatás mellett, és nem teszi lehetővé a túlhajtást, valamint a duál grafikát, amit a B550 és az X570 viszont megenged.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.