Hirdetés

Klasszikus Nintendo GameCube házba préseltek egy modern PC-t



|

Egy PC-s modder rakta össze a Sleeper PC névre keresztelt különlegességet, amely külsőre a Nintendo régi konzolját idézi, belül viszont modern hardvert rejt.

Hirdetés

Néhány hete rakta össze a Sleeper PC-t egy Nintendo GameCube belsejében a Tech By Matt néven dolgozó PC-s modder, aki fogta a klasszikus játékkonzolt, és megtöltötte modern, erős PC-s alkatrészekkel. A konzol portjai működnek, ahogy  bekapcsológomb is, de azért nem volt egyszerű a mutatvány, hiszen a GameCube túl kicsi még az ITX-es alaplapokhoz is. Az ASRock DeskMini A300 PC alaplapja, AMD Ryzen processzor és kompakt tápegység felhasználásával azért csak sikerült a mutatvány.

Hirdetés

A GameCube-ot a modder törött állapotban szerezte be az eBayről, majd szétszerelte, ezután következett a teljes belső modernizálás. Többek között egyedi alaplapi tálcát kellett gyártania hozzá, valamint a bekapcsológombot is újrazsinórozta. Az eredeti kontrollerportokat adapter segítségével kapcsolta az alaplaphoz, és bevallása szerint leginkább a forrasztópáka dolgozott az átalakítás során. Természetesen a cél nem az volt, hogy egy mai PC-s szinten is erős játékgépet építsen, ez már tényleg megvalósíthatatlan lett volna ilyen méretbeli határok mellett, de az eredmény így is meggyőző.

A kész mű egy Ryzen 3 3200G processzorra, 2 x 8 GB DDR4-3200-as RAM-ra, illetve egy 512 GB-os SSD-re épülő apróság. Az eredeti hűtőventilátort a Fractal 50 milliméteres megoldására cserélte a modder, ami működés közben is elégnek bizonyult. Kívülről tehát GameCube-ot látunk, ami viszont képes GameCube- és Wii-játékokat is futtatni emuláció segítségével - ezzel tehát nem csak külsőleg, de szelleimségében is sikerült továbbörökíteni a Nintendo-hagyományokat.

Nektek van otthon olyan régi konzol, vagy egyéb retró számítógép, ami már nem igazán működik, de hasonló műtét segítségével megmentenétek az enyészettől?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.