Hirdetés

AMD hardver kerülhet a következő Microsoft Surface-be



|

AMD és ARM hardvereket tartalmazhatnak a Microsoft következő Surface gépei.

Hirdetés

Bár két korai Microsoft Surface tablet még ARM-alapú processzorral és Windows RT-val jött, azoknak az időknek már rég vége. 2013 óta minden Surface-be Intel processzor kerül. Idén ez azonban megváltozhat. 

Hirdetés

Brad Sams forrásai szerint a Microsoft olyan Surface Laptop és Surface Pro prototípusokat tesztel, amelyekben AMD vagy Qualcomm Snapdragon chipek vannak. Ezt a Windows Central is megerősítette

Azt nem tudni, hogy ezek a prototípusok végül megjelennek-e a piacon, de az biztos, hogy az Intellel nem szakít a Microsoft. Mindez azonban sok szempontból érdekes, hiszen az AMD egyre jobban hódítana az asztali PC-k és a laptopok piacán a remek ár-érték arányú Ryzen chipekkel. A Microsoft nagy partner lehetne ebben, hiszen a Surface eszközök a prémium vonalat képviselik. Ha a Microsoft részben AMD-re vált, az a gyártók számára is jelzésértékű. 

A Microsoft a Windows on ARM-et eközben két éve próbálja előtérbe hozni, de eddig hiába az állandó LTE-kapcsolat és hosszú üzemidő, az ilyen laptopok teljesítménye nagyon gyenge volt. A Qualcomm szerint a Snapdragon 8cx ezen változtat, és Core i5-szintű erőt hoz. A Microsoft azonban egy Excalibur nevű, Windows 10-re optimalizált chipen dolgozik a Qualcommal. A szakértők szerint ha nem lép rövidesen a Microsoft, akkor a gyártók végleg lemondhatnak a Windows on ARM-ről, és így több évnyi fejlesztés mehet a kukába. 

A Microsoft következő hardveres eseménye októberben lesz, akkor újabb hibrid laptopok és a Surface Pro 7 is megérkezhet - ez utóbbi már USB-C-vel. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.