Hirdetés

Új Navi videokártyával készül a munkaállomásokhoz az AMD



|

392 dolláros vételárral bukkant fel az új AMD Radeon Pro W5500 grafikus vezérlő, amely a középkategóriára céloz.

Hirdetés

Az AMD a jelentések szerint az utolsó simításokat végzi a Radeon Pro W5500-as grafikus vezérlőjén, ami professzionális termék lesz, kifejezetten munkaállomásokba tervezve, de középkategóriás árszinten. A tippek szerint a W550 egészen konkrétan az RX 5500 XT professzionális változata lesz, 7 nm-es, Navi 14-es lapkára építve. Azt viszont még nem tudni, hogy mind az 1536 stream processzor engedélyezve lesz-e, vagy szigorúan tartja magát a RX 5500 XT alapértelmezett 1408-as határához.

Hirdetés

Jelenleg kizárólag a Radeon Pro 5500M használja ki a Navi 14 képességeit teljes mértékben, ez pedig csak a 16 hüvelykes MacBook Próban elérhető. A W550 teljesen véletlenül bukkant fel egy workstation PC-ket építő cég, a SabrePC oldalán az egyik konfiguráció részeként. Ugyan innen azóta már visszavonták az érintett oldalt, az internet nem felejt és a szemfüles látogatók már a világba kürtölték az itt olvasottakat.

A Radeon Pro W5500 elvileg 8 GB GDDR6-os memóriával, 128 bites memóriabusszal érkezik, és négy DisplayPort is helyet kap rajta, USB-C csatlakozóról viszont egyelőre nem szól a fáma. A vételára pedig 392 dollár lehet, vagyis igazodik a rivális NVIDIA Quadro P2200 400 dollár környéki árszintjéhez. Ez szárazon átszámolva 130 ezer forint alatti kategória, de persze itt ismét érdemes vámmal, áfával és egyebekkel számolni, mire a hazai polcokig is elér.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.