Hirdetés

Ezzel lehet 2,1 GHz-re húzni a Radeon RX 5500 XT-t



|

Léghűtéssel is segít kihozni a maximumot a Radeon RX 5500 XT-ből a MorePowerTool nevű eszköz.

Hirdetés

Az Igor's Lab közösségének hellm néven dolgozó tagja nemrég frissítette a MorePowerTool nevű eszközét, amely AMD videokártyák tuningolására alkalmas. Már a Radeon RX 5500 XT-t is támogatja. 

Hirdetés

Ez a videokártya 1607 MHz-es alap, 1717 MHz-es játék és 1845 MHz-es boost melletti órajeleket tud produkálni. Az AMD partnerei persze tuningolt egyedi modelleket is hozhatnak, és a Radeon Software Adrenalin 2020 Edition eleve segít húzni egy kicsit a videokártyát. 

Aki egy lépéssel tovább menne, annak pedig itt a MorePowerTool. Fontos adalék rögtön az elején, hogy ez egy nem hivatalos tuningszoftver, az AMD-nek nincs köze hozzá, és mindenki a saját felelősségére kísérletezhet vele. 

Az eszköz lehetővé teszi, hogy a videokártya több energiát használjon, ezzel megkerülve a TDP-korlátozást. Így elvileg nagyobb a tuningszabadság, persze a veszély is, hogy a kártya tönkremegy. Ezért a beállítások nem tarthatóan fenn állandó használatra, az eszközt pedig eleve csak tapasztalt haladóknak és tuningosoknak ajánlják. 

Aki elég ügyes, az persze látványos eredményeket érhet el: léghűtés mellett már 2,1 GHz-es is hasított a Radeon RX 5500XT, de 2,2 GHz-en is tesztelték már. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.