Hirdetés

Az AMD bemutatta az RTX 2080 vetélytársát



|

A cég már egy jó ideje le van maradva a konkurenciától a gaming világban, viszont most úgy tűnik, hogy ismét komolyan versengeni szeretnének az Nvidiával.

Hirdetés

Az utóbbi néhány évben az Nvidia szinte teljesen dominálta a videojátékosok piacát, míg az AMD próbálta velük nagy nehezen tartani a lépést. Úgy tűnik, hogy a cég most megunta a másodhegedűs szerepét, ugyanis a legújabb bejelentésükkel egyértelműen az Nvidia RTX kártyáit szeretnék megszorongatni.

Hirdetés

A cég a CES-en mutatta be a Radeon VII névre hallgató 7nm-es technológiával készülő GPU-t, amit az RTX 2080 versenytársának szánnak és a Vega architektúra következő generációjára fog épülni és ha minden igaz, 25 százalékkal nagyobb teljesítményre lesz képes az elődjénél, ugyanakkora fogyasztás mellett.

Az AMD a hangzatos statisztikai adatok mellett megadta a GPU technikai specifikációit is:

- 60 számítási egység
- 3840 stream processzor (amelyek 1.8 Ghz-en pörögnek)
- 16 GB HBM2 memória fért el
- 1 TB/s memória sávszélesség
- 4096 bites memória interfész

A Radeon VII február 7-én fog megjelenni 699 dolláros áron (kb. 197 ezer forint), ami nagyjából egyezik az RTX 2080 külföldi árával, szóval már csak az a kérdés, hogy a játékosok is hajlandóak lesznek-e majd újra próbát tenni a márkával, miután az Nvidia gyakorlatilag évekig élvezhette az egyeduralmát.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.