Hirdetés

Ilyen újdonságokat hoz az AMD RDNA 2 architektúrája



|

Azt maga dr. Lisa Su erősítette meg, hogy idén befut a következő-generációs RDNA 2 architektúra, de szerencsére akadnak tippek ennek újdonságairól is.

Hirdetés

Az AMD ügyvezetője, dr. Lisa Su egy üzleti beszámoló során mondta el, hogy a frissített Navi videokártyák mellett 2020-ban jön a következő-generációs RDNA 2 grafikus architektúra is. Ezt már tudjuk, és az is sejthető, hogy az RDNA 2-alapú grafikus vezérlőket feljebb pozícionálja a piacon az AMD, mint a frissített Navi vezérlőket. 

Hirdetés

Mégis milyen újdonságokat hozhat a második-generációs architektúra, az RDNA 2? Először is 7 nm+ gyártástechnológiával készül majd a TSMC-nél. A várakozások szerint növelik a tranzisztorok számát, az órajeleket és a teljesítményt is. 

Az új funkciók között lesz a VRS (variable rate shading) és talán a ray tracing is. Készül továbbá az úgynevezett Big Navi lapka is, ami nagyobb lesz, mint a Navi 10 GPU. További információkra viszont csak márciusban, az AMD 2020-as befektetői konferenciáján számíthatunk. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.