Hirdetés

AMD-re válthatja az Intel szerverprocesszorokat a Google



|

A hírek szerint a Google jelenleg is fontolgatja, hogy áttér az AMD Epyc szerverplatformra.

Hirdetés

A Google egykor még exkluzív partnere volt az Intelnek a szerverchipek piacán, most azonban a Lynx Equity Research jelentése szerint már azt fontolgatja az óriás, hogy átáll az AMD Epyc szerverplatformra. 

Hirdetés

Állítólag a Google egyre elégedetlenebb az Intel szerverprocesszoraival. Ehhez kapcsolódóan pedig érdemes megjegyezni, hogy épp a Google szakemberei fedezték fel elsők között a Meltdown és a Spectre sérülékenységeket is. Az Intel Management Engine-nel is voltak gondjaik, sok szervernél le is tiltották azt. 

Szintén az elsők között tiltotta le a Chromebookjain a Google az Intel HyperThreading technológiát, miután fény derült az MDS hibákra. 

Míg jelenleg szinte kizárólag Intel szerverprocesszort használ a Google, addig a jelentések szerint elkezdte az AMD Epyc CPU-k használatát is, sőt, a Stadia streamingszolgáltatás is AMD GPU-kat használ. 

A Google és az Intel szakítása még nem hivatalos, és ha át is áll AMD chipekre a Google, akkor valószínűleg azt csak lassan és fokozatosan teszi majd. Mindez azonban jól mutatja, hogy az AMD a szerverpiacon is fenyegetést jelent az Intelre. Ha pedig a Google AMD szerverchipen gondolkozik, akkor lehet, hogy mások is követik majd. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.