Hirdetés

Kiszúrták az AMD Ryzen 3 4200G-t



|

A SiSoft Sandra adatbázisában szúrták ki a Ryzen 3 4200G chipet.

Hirdetés

Tum Apisak nemrég újabb részleteket tudott meg az AMD egyik közelgő olcsóbb processzoráról, egy Renoir APU-ról. Konkrétan a Ryzen 3 4200G-ről. 

Hirdetés

A SiSoft Sandra adatbázisa szerint a lapka GPU-ja 512 shader magot kínál majd, és 1750 MHz-es órajelen működik. A szakértők szerint mindez arra utalhat, hogy a Renoir APU-k talán Navi GPU-t használnak Vega helyett. 

Az egyetlen Vega GPU, ami átlépi alapból az 1700 MHz-et, a 7 nm-es Radeon VII. Az AMD az APU-k GPU-it ráadásul visszafogottan állítja be, amit jelez az is, hogy bár a prémium 3400G top Vega 11 iGPU-t kapott, de az csak 1400 MHz-en megy. Az 1750 MHz-es órajel pedig még kicsinyítések mellett sem lenne valószínű belépőszinten. A Navi esetében ugyanakkor kényelmes értékről van szó. 

Mivel a belépő OEM RX 5500-ban lévő Navi 14 1408 shadert ad, ezért a tippek szerint a 4200G-ben egy még be nem jelentett Navi GPU kaphat helyet. Az mindenesetre biztosnak tűnik, hogy a 3000-es szériához mérten nagy lesz az előrelépés grafikus teljesítményben. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.