Hirdetés

Szeptemberben jöhetnek a legújabb asztali AMD Ryzen processzorok



|

Az alaplapgyártók piacán árulkodtak, a hírek szerint szeptemberre várható az asztali Ryzen 4000 chipek megjelenése.

Hirdetés

A Digitimes az alaplap-gyártók piacán dolgozó informátoroktól megtudta, hogy az AMD negyedik-generációs asztali Ryzen processzorai nagyjából 2020. szeptemberében kerülhetnek majd piacra. A Vermeer kódnevű CPU-k AM4-es foglalatba illeszthető többchipes modulok lesznek, amelyek a Zen 3 mikroarchitektúrára alapoznak. Mindezt 7 nm-es technológiával gyártja majd a TSMC, és a Zen 3 legfőbb újdonsága az lesz, hogy már nem CCX elrendezést kapnak a processzormagok. A teljesítménynövekedéshez persze hozzájárul majd a modernebb gyártástechnológia is.

Hirdetés

Szintén 2020-ban és szintén AM4-es foglalatba illesztően debütál majd a Zen 2-alapú, 8-magos Renoir, amely a Picasso-alapú, 4-magos Ryzen 3000 APU-kat váltja le. Ez száll majd ringbe az Intel tizedik-generációs, 6-magos, 12-szálas Core i5-ös lapkáival, több magot és gyorsabb integrált GPU-t kínálva. 

Természetesen az asztali Ryzen 4000-es processzorokat az AMD 600-as szériás lapkakészlete is kíséri majd, ez visszafelé kompatibilitást is ígér a régebbi AM4-es processzorokhoz. Eredetileg mindez a júniusi Computexen debütált volna, de a show-t szeptember végére halasztották. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.