Hirdetés

Remek teljesítményt hoznak majd az AMD Ryzen 4000-es processzorok



|

Újabb benchmark-eredmények kerültek elő, ezek pedig arra utalnak, hogy a Ryzen 4000-es széria is hatalmas sikerré válhat.

Hirdetés

Folyamatosan a szivárgások az AMD Ryzen 4000-es processzorokról, és egyértelmű, hogy az AMD megint borsot tör majd az Intel alá. A teljesítmény remeknek ígérkezik, erről árulkodnak azok a nemrég előkerült benchmark-eredmények is, amelyeket _rogame osztott meg. A méréseket a 3DMark 11-ben végezték, és megint az látszik, hogy a mobilos CPU-k közel asztali szintű teljesítményt nyújtanak a Ryzen 4000-es szériából. 

Hirdetés

A Ryzen 7 4800U például a physics teszten korábban 12 000 pont körül teljesített, most már a 12 490 is összejött. Az Intel Core i7-10710U chip eközben 11 194 pontot ért el, míg a Core i7-1065G7 csak 9640-et. Még érdekesebb, hogy az Intel lapkákat 25 wattos TDP jellemzi, az AMD chip viszont csak 15 wattos. 

A mérések rávilágítottak, hogy az AMD-nek még az integrált grafikája is jobb, a Ryzen 7 modellek iGPU-ja ugyanis sokkal erősebb, mint az Intel UHD Graphics és az Iris Plus Graphics a fentebb említett Intel processzorokban. Amennyiben a gyakorlatban is ilyen jól teljesítenek majd az AMD új mobilprocesszorai, akkor a CPU-piacot még jobban felrázza a cég. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.