Hirdetés

Nem kell alaplapot cserélni az AMD Ryzen 4000 processzorokhoz



|

A pletykák szerint a meglévő AM4-es foglalatú alaplapokat is támogatják majd a Ryzen 4000-es chipek.

Hirdetés

Sokan várják az AMD Ryzen 4000-es asztali processzorait, és számukra jó hír, hogy az XMG laptopgyártó állítása szerint ezek a meglévő AM4-es alaplapokat is támogatják majd, vagyis nem kell alaplapot is cserélni, ha valaki beújítana egy frissebb AMD CPU-t. Az XMG még azt is kikotyogta, a Ryzen 4000 széria kompatibilis lesz a második-generációs B450-es lapkakészlettel, ehhez csak mikrokód-frissítésre lesz szükség. Az AMD mindezt hivatalosan még nem erősítette meg, ugyanakkor a szakértők szinte biztosra veszik a meglévő alaplapok támogatottságát. Így pedig az X470, X570 és B550 alaplapok kezelése is megoldottnak ígérkezik. 

Hirdetés

Ez nagyon jó hír mindenkinek, aki B450-es alaplapot használ, és ha tényleg igaz, akkor az AM4 platform a Ryzen processzorok négy generációját szolgálja ki. Ez azért nagy dolog, mert az Intel általában nem ennyire nagyvonalú, a közelgő tizedik-generációs Comet Lake-S chipekhez is például új 400-as szériás alaplap kell, LGA1200-as foglalattal. 

A jelentésekben kitérnek arra is, hogy a Ryzen 4000 széria az utolsó generáció lesz Zen-alapokon és AM4-es foglalattal. Legközelebb új foglalatot és új lapkakészletet is hoz az AMD. Egyelőre viszont nem tudni, hogy a Ryzen 4000-es asztali lapkák mikor futnak be, a találgatások szerint augusztusban vagy szeptemberben, talán a Computexen. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.