Hirdetés

Az X570 és B550 alaplapokkal is használhatóak lesznek az AMD Ryzen 4000 CPU-k



|

Hivatalosan is támogatják majd a Ryzen 4000-es processzorokat az X570-es és B550-es lapkakészletű megoldások egy frissítés formájában.

Hirdetés

Az AMD az AM4-es foglalat 2016-os bemutatásakor 2020-ig való támogatást ígért, a jelek szerint azonban ennek egyelőre nincs vége. A Zen 3-ra építő Ryzen 4000-es processzorok immáron hivatalosan is támogatják majd az X570-es és a B550-es lapkakészletű alaplapokat, ezt maga az AMD erősítette meg egy blogbejegyzésben. Sajnos azonban a helyzet nem maradéktalanul felhőtlen. 

Hirdetés

Aki Ryzen 4000-es CPU-t akar, az a régi alaplapok közül kizárólag X570-es vagy B550-es termékkel boldogul majd vele, korábbival nem. Az AMD szerint a flash memóriachipek korlátai miatt van ez így, ebben tárolják a BIOS és a mikrokód frissítéseit az új chipekhez. 

Azt egyelőre senki nem tudja biztosra, hogy az AMD mikor nyugdíjazza az AM4-es foglalatot. Valószínűleg ez az újabb technológiák függvénye is, de pletykák azért keringenek róla, hogy lassan érkezik az AM4 utódja. Szerencsére azonban az X570-es alaplapoktól még nem kell megválnia azoknak sem, akik a legújabb AMD CPU-t akarják. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.