Hirdetés

Ekkora teljesítménynövekedést hozhat az AMD Ryzen 4000 széria



|

A pletykák szerint nagyjából 17 százalékos teljesítményfölénnyel jönnek majd a Ryzen 4000-es processzorok.

Hirdetés

Az AMD közelgő Ryzen 4000 szériás processzorai a cég Zen 3-as terveire építkeznek majd, amelyek már alaposan áttervezett architektúrát jelentenek, és értelemszerűen nagyobb teljesítményt hoznak. 

Hirdetés

A cég maga azt mondja, hogy a Zen 3 a várakozásoknak megfelelő teljesítménynövekedést hoz majd. A Zen 2-re építő Ryzen 3000 széria körülbelül 15 százalékos előrelépést hozott. 

Az utóbbi időben számos jelentés bukkant fel, amiben ezúttal 17 százalékos teljesítménynövekedést emlegetnek, figyelembe véve az órajelek emelését is. Csak az üzleti modelleknél legalább 1-200 MHz plusszal számolhatunk, fogyasztói oldalon többel. 

A szakértői tippek alapján a fogyasztói piacon 16-mag és 32-szál jelenti majd a plafont, a javuló IPC-k és frekvenciák pedig ezúttal is remek helyzetbe hozzák majd az Intellel szemben az AMD-t. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.