Hirdetés

A PassMark tesztjén is tarolt az AMD Ryzen 9 3950X



|

Az Intel szerverprocesszorait és a Core i9-9980XE-t is leverte a teszteken a Ryzen 9 3950X.

Hirdetés

Az AMD Ryzen 9 3950X az utóbbi időben sorra tarolt a különböző méréseken. Az AMD processzora november 25-én érkezik, vagyis addig várhatóak sok olyan benchmark-eredmény kerül még elő, ami a fölényét bizonyítja. Itt van most például a PassMark processzortesztje. 

Hirdetés

A Ryzen 9 3950X a CPU Mark adatbázisban a harmadik helyre ugrott fel 34 009 ponttal. Egyedül két AMD Epyc szerverprocesszor tudta megelőzni.

A 16-magos Zen 2 chipet az Intel 28-magos Xeon W-3175X lapkája követi, vagyis egy Skylake szerverchip. Ha a szerverprocesszorokat nem nézzük, akkor a Core i9-9980XE a következő, amit levert az AMD. 

Persze egyelőre csak egy mintából merített a PassMark, ennek ellenére minden eddigi teszt azt mutatja, hogy remekül sikerült a Ryzen 9 3950X. 749 dollárért ráadásul ár-érték arányban is telitalálatnak bizonyulhat, hiszen ez a mainstream CPU az Intel szerver- és HEDT-processzorainak is odacsap. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.