Hirdetés

Szinte lehetetlen szerezni a Ryzen 9 3950X-ből



|

16-szoros kereslet mutatkozik a rendelkezésre álló készletekhez mérten, sokan akarnak AMD Ryzen 9 3950X-et.

Hirdetés

Az AMD Ryzen 3000 szériás processzorok viszonylag régóta piacon vannak, az X570-es platform számára a koronát azonban csak nemrég hozta el a Ryzen 9 3950X, amelynek a tesztjei nagyjából két hete jelenhettek meg a publikum számára. November 25-től elvileg kapható is lett a CPU. 

Hirdetés

A hangsúly az elvileg szón van, ugyanis igazából majdnem mindenhol kifogytak a kezdeti készletek. Külföldön az olyan nagy kereskedőknél, mint a NewEgg vagy Amazon sem igazán lehet találni belőle, és azt sem tudják, mikor lesz ismét készleten. 

Európában alapvetően elérhetetlen a chip. A ComputerBase több német kereskedővel is felvette a kapcsolatot, és kiderítette, hogy a rendelkezésre álló kezdeti készletekhez mérten 16-szoros a kereslet. Vagyis minden egyes eddig eladott processzorra jut még további 16 előrendelés, amit nem tudnak teljesíteni. 

A helyzet annyira rossz, hogy a nagy kereskedők közül jóval magasabb árat kérnek a jelenlegi előregisztrációs időszakban. Hasonló a helyzet a Threadripper 3960X és 3970X esetében is. 

Aki mindenáron szeretne Ryzen 9 3950X-hez jutni, annak a szakértők az eBayt javasolják, ugyanakkor a vételárak itt is legalább a duplájára emelkedtek. Érdemes lehet tehát várni. Hazánkban az Alzának elvileg van/lesz belőle, de a gyártó által javasoltnál szintén jóval drágábban, 315 490 forintért előrendelhető a CPU. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.