Hirdetés

Jönnek az AMD Ryzen processzorral szerelt mini PC-k



|

Az AMD együttműködésbe kezdett a PC-gyártókkal: az Intel NUC gépekre kínálnak majd alternatívát a Ryzen chipes mini PC-k.

Hirdetés

Megérkezett az AMD hivatalos válasza az Intel NUC szériás, apró asztali számítógépekre. Az AMD nem akar saját gépeket gyártani, ehelyett együttműködésbe kezdett a PC-s gyártókkal, hogy létrehozzanak egy új kategóriát. Ez azoké a mini PC-ké lesz, amelyekbe AMD Ryzen Embedded CPU-t építenek. 

Hirdetés

Ilyenből már többet is láttunk az elmúlt hónapokban, innentől kezdve azonban sokkal nagyobb mennyiségben érkeznek majd, illetve a támogatás és a biztonság is nagyobb lesz. 

Az AMD azt ígéri, hogy a kiválasztott chipek legalább 5 évig állnak majd rendelkezésre, vagyis a gyártók is kényelmesen tervezhetnek. 

Az apró mini PC-k üzleti fronton majdnem mindenhol bevethetőek, ahol nincs szükség teljes méretű PC-re, de otthoni környezetben is elég népszerűek, ugyanis irodai használatra és kicsi médiacenternek is beválnak. 

A Gigabyte, a Zotac, az MSI és az ASRock évek óta kínálnak saját mini PC-ket, de általában Intel processzorral. Azt nem tudni, hogy itt mennyire rúghat labdába az AMD, de már most is van pár Ryzen Embedded lapkás mini PC a piacon:

  • Simply NUC Sequoia
  • ASRock 4X4 Box R1000V, 4X4 Box V1000M
  • ASRock iBOX-R1000, iBOX-V1000
  • EEPD SBC ProFive NUCV, NUCR
  • OnLogic ML100G-40, MC510-40
  • Tranquil PC Mini Multi display PC - V1605B
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.