Hirdetés

A processzorpiac 40 százaléka az AMD kezébe került



|

Már van olyan statisztika, amely szerint az AMD kezébe került a processzorpiac 40 százaléka, 14 év után először.

Hirdetés

Régóta nem volt ilyen éles a csata a processzorpiacon, és a PassMark jelentése szerint az AMD olyan szinte erősödött, hogy már a CPU-piac 40 százalékát birtokolja. Ilyenre több mint 14 éve nem volt példa. Az Intel aggódhat, régóta ugyanis szinte egyeduralkodó volt a szektorban, de ennek mostanra vége. A Ryzen 3000 szériával és az agresszív árazással egyre nagyobb erőkkel tör előre az AMD, és mind nagyobb mértékben hódít a CPU-piacon. 40 százalék fölött utoljára 2006-ban állt. 

Hirdetés

A szakértők szerint fontos megjegyezni, hogy a mostani adatok nem elemzői vagy eladásai statisztikákból származnak, hanem a PassMarktól, ami azokat a PC-ket nézi, amik a saját mérőszoftverét használják.

Ez ráadásul eleve csak Windowsra elérhető, és az AMD, valamint az Intel mellett mással nem is foglalkozik. A regisztrált lapkák között csak x86-os processzorok vannak. A szoftver népszerűsége miatt azonban a szakértők úgy gondolják, mégis mérvadóak a számok. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.