Hirdetés

5,75 GHz-re húzták az AMD Ryzen Threadripper 3970X-et



|

Természetesen elkezdte döntögetni a világrekordokat az AMD szörnyetege.

Hirdetés

Az AMD örülhet annak a hírverésnek, amit mostanában a Ryzen Threadripper 3970X körül csap a média. A HEDT chip ugyanis sorozatosan döntögeti a rekordokat, és most 5752,97 MHz-es órajelre is túlhúzták az MSI Creator TRX40 alaplap segítségével. 

Hirdetés

A TSAIK néven dolgozó tuningmester erről a bizonyítékot is közzétette, az órajelet mind a 32 magnál sikerült megtartani

Az 5,75 GHz-es tuning mellett a Ryzen Threadripper 3970X nevét erősíti további 11 bravúr, amit az 1999 dolláros CPU elért. A teljes rekordlista itt található, de érdemes kiemelni a többmagos teszten elért 185 114-es pontszámot a Geekbench 3-ban, ami HWBot világrekordnak számít. A Geekbench 4-ben 62 483 pont született a többmagos teszten, a wPrime-nál pedig 14,154 másodperces érték jött ki. A tuninghoz az MSI Creator TRX40-et használták, a rekorddöntések többségéhez az ASUS ROG Zenith II Extreme TRX40-et. 

Vagyis minden jel arra utal, hogy nem hiába várják sokan a Ryzen Threadripper 3970X-et, az felér majd a várakozásokhoz. A Zen 2-es kínálat csúcsa lesz ez, egészen a 64-magos chip érkezésééig. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.