Hirdetés

32 maggal indítottak a harmadik-generációs AMD Ryzen Threadripper CPU-k



|

Hivatalosan is bemutatkoztak végre az AMD legújabb HEDT platformos processzorai, és igen sok magot kínálnak.

Hirdetés

Az AMD kevés csúszással, de végül hivatalosan is bemutatta a legújabb HEDT processzorait. Ezek mindegyikére igaz, hogy sok magot kínálnak. 

Hirdetés

Az új AMD Ryzen 9 3950X egy 16-magos chip lett, ez november 25-től, 749 dollárért vihető. Akinek ez nem lenne elég, az a harmadik-generációs Ryzen Threadripperek mezőnyéből választhat: egy 24-magos Threadripper 3960X-et vagy egy 32-magos Threadripper 3970X-et. 

Ezek szintén november 25-én érkeznek, de már 1399 és 1999 dollárba kerülnek. Mindegyik az új, 7 nm-es Zen 2 architektúrára épít, támogatja a hyperthreadinget is (vagyis kétszer annyi szállal dolgozik, mint amennyi processzormagja van). Az órajelek 3,8 és 3,7, valamint 4,5 GHz-en alakulnak. 

A három új chipből a mainstream vonalat a Ryzen 9 3950X jelenti, a Threadripperek inkább a maximum teljesítményre hajtóknak jelenthetnek jó választást. 

Ameddig pedig befut a sokak által hiányolt Threadripper 3990X (bár 32 maggal nyitott az AMD, elvileg nem ez lesz a csúcs), addig van olcsó ajánlat is: az Athlon 3000G egy 2-magos, 4-szálas, integrált Radeon Vega grafikás, 35 wattos chip, november 19-től csak 49 dollárért. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.