Hirdetés

A gyártáskapacitás lefoglalásával csinálná ki az AMD-t az Nvidia



|

A TSMC kapacitásának lefoglalásával akadályozná meg az Nvidia az AMD-t abban, hogy még nagyobb szereplővé váljon a piacon.

Hirdetés

Jó ideje nyilvánvaló már, hogy az AMD nem ugyanaz a cég, mint évekkel ezelőtt, és mostanra az Intel és az Nvidia is okkal és egyre jobban tart a vállalattól a processzorok és a videokártyák piacán. Azt már tudjuk, hogy az gyártó a 7 nm-es Ampere és az 5 nm-es Hopper videokártyákkal válaszolna idén és jövőre, továbbá az is kiderült nemrég, hogy a TSMC-nél az Nvidia már le is adta a foglalását ezekre a GPU-kra. Arról viszont csak azóta kezdtek el beszélni, hogy miért és hogyan. 

Hirdetés

Az Nvidia előre lefoglalta a TSMC 5 nm-es, 2021-re vonatkozó gyártási kapacitásának jelentős részét, és a Samsunggal is tárgyal kisebb rendelési mennyiségekről. Állítólag azért szalad ennyire előre a cég, mert a kapacitások lefoglalásával szeretné meggátolni az AMD-t abban, hogy nagyobbra nőjön, eközben pedig meg is előzné riválisát gyártástechnológia tekintetében.

A jól értesült informátorok szerint az Nvidia alábecsülte az AMD és a TSMC kapcsolatát, és hibázott is a saját gyártástechnológiája fejlesztése során. Mindennek az eredménye az volt, hogy az AMD került a reflektorfénybe az Nvidia márkaértékének és piaci részesedésének rovására. Állítólag ez az oka annak, hogy most a kapacitásfoglalásokkal igyekszik felzárkózni a cég, valamint megelőzni az AMD-t technológiában is. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.