Hirdetés

Lehet, hogy az AMD semmilyen processzort nem ad ki 2021-ben?



|

A DDR5 memóriákat támogató AMD Zen 4-es chipek egy kiszivárgott ütemterv szerint csak 2022-ben érkeznek.

Hirdetés

Az AMD a 14 nm-es Zen platformra épített chipeket 2017 márciusában hozta el a piacra, azóta évente frissíti a Ryzen processzorok kínálatát. A koronavírus járvány azonban a jelek szerint eléggé megborította az AMD menetrendjét és stratégiáját, a Zen 3-as processzorok csak az idei év vége felé futhatnak be, az asztali Ryzen 4000 CPU-k leghamarabb októberben érkezhetnek meg. A GamersNexus jól értesült forrásai szerint az AMD mostanra kénytelen volt a Zen 4-et is elhalasztani, méghozzá 2022-re. Ennek az oka a bizonytalan gazdasági környezet. 

Hirdetés

Mindez azt eredményezheti, hogy 2021-ben gyakorlatilag nem lesz izgalmas új processzora az AMD-nek. Azt azért megerősítette a GamersNexus, hogy a helyzet még a forrásaik szerint is változhat. Jelenleg viszont az a terv, hogy a DDR5-támogatással rendelkező Zen 4-es Ryzen 5000 processzorok 2022-ben jelennek meg, ezek már az USB4-et is kezelik majd. Az asztali APU-k mezőnyében 2022-ben a Zen 3+ modellekre számíthatunk, DDR5-támogatással, mobilfronton LPDDR5-támogatással. 

A szakértők szerint egyébként nem túl valószínű, hogy 2021-ben izgalmak nélkül hagyna minket az AMD, ugyanis a TSMC-nél az elérhető kapacitás jelentős részét 7 és 5 nm-re is lefoglalta az AMD a teljes idei évre. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.