Hirdetés

Amerika kicsinált egy kínai DRAM-gyártót



|

Márciusban lehúzza a rolót a Fujian Jinhua kínai DRAM-gyártó, miután ellehetetlenítették a működését az amerikai kereskedelmi korlátozások.

Hirdetés

Tovább fokozódik a feszültség Amerika és Kína között. A kereskedelmi háború következő áldozata egy kínai DRAM-gyártó, a Fujian Jinhua. Az amerikai kormány ugyanis megtiltotta az amerikai cégeknek, hogy bármit is exportáljanak ennek a vállalatnak. Az amerikai vezetés szerint a cég jelentős kockázatot képvisel az olyan tevékenységekben, amelyek nemzetbiztonsági ügyeket sérthetnek. 

Hirdetés

Ezúttal ráadásul nem a kereskedelmi háború az alapprobléma, hanem az, hogy a kínai cégek állítólag amerikai titkokat lopnak azért, hogy erőfölénybe kerüljenek a piacon. A Micron folyamatosan azzal vádolja a szóban forgó kínai vállalatot, hogy üzleti titkokat lopott. 

Az ügy folytatásaként kiderült, hogy az exporttilalom túl nagy terhet jelent a kínai cégnek.  A Financial Times jelentése szerint az óriás nem tud hozzájutni a DRAM-gyártáshoz szükséges eszközökhöz, alkatrészekhez és alapanyagokhoz, a meglévő készletek gyorsan apadnak. Ez különösen fájó egy olyan cégnél, amely 5,7 milliárd dolláros gyár építését fejezi be éppen Kínában. Márciusban a Fujian Jinhua végleg leállítja a gyártást. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.