Hirdetés

Amilyen töpszli, olyan erős a Lenovo új mini PC-je



|

A Lenovo ThinkStation P360 Ultra mellett szinte óriásinak tűnik egy Xbox Series X.

Hirdetés

Rövidesen újabb taggal bővül a Lenovo ThinkStation családja, annak is a P360 szériája az alapvetően munkaállomásnak szánt P360 Ultra képében. Ráadásul miután a mindössze 4 liter űrtartalmú aprócska gépház mindennel együtt alig 2 kg-ot nyom, még hordozhatónak is nevezhetjük, bár nem annyira, mint egy laptopot.

A gyártó szorosan együttműködött az Intellel és az Nvidiával a P360 Ultra tervezése során a maximális helykihasználás - amiből értelemszerűen nincs sok - érdekében, de a legnagyobb teljesítményű és fogyasztású csúcshardvereket persze még így sem lehetett bezsúfolni a kompakt házba. Ennek következtében processzor tekintetében a 241 W-ról 125 W-ra korlátozott Core i9-12900K jelenti a plafont, míg a legerősebb elérhető videokártya az RTX A5000 mobil változata 12 GB-tal.

Hirdetés

Az imént említett komponenseket legfeljebb 128 GB-nyi DDR5-ös (4000 MHz) memória és 8 TB-nyi NVMe tárhely egészíti ki 2 PCIe Gen 4 slot mellett. A házon helyet kapott még két Thunderbolt 4 port is 2.5 gigabites Ethernet társaságában. Ezenfelül azt is fontosnak tartotta kihangsúlyozni a Lenovo, hogy a csomagolóanyagok 90 százaléka újrahasznosított hulladékból származik, míg a P360 Ultrába beépített műanyagok 26,5 százalékáról mondható el ugyanez. Kisebb mérete és könnyebb tömege pedig azt eredményezi, hogy egyszerre több fér el belőle egy raklapon, így alacsonyabb az egy egységre jutó, szállításkor keletkező károsanyag-kibocsátás.

A cég saját mérései szerint a hónap vége előtt debütáló P360 Ultra teljesítménye másfélszerese annak, amit a hasonló méretű gépek előző generációjának tagjai nyújtani tudnak, ennek megfelelően alakította ki az árazást is. A legolcsóbb, Core i3-as processzorral szerelt változat adók nélkül 1299 dollárba (kb. 487 000 forintba) kerül majd.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.