Hirdetés

Ampere-alapú GeForce kártyával készülhet az NVIDIA



|

Állítólag az NVIDIA átugorhatja a Volta architektúrát, és márciusban Ampere-alapú grafikus vezérlővel újíthat.

Hirdetés

Az NVIDIA hamarosan megrendezi az éves tech expóját, ami Graphics Technology Conference néven fut. Az óriás nemrég a következő-generációs Volta architektúrára épített TITAN V videokártyával lepte meg a közönségét, és keményen dolgozik azon is, hogy a Turing GPU-k megalkotásával enyhítse a gamerekre és a PC-s szektorra gyakorolt bányásznyomást. 

Hirdetés

A legutóbbi pletykák szerint eközben átugraná a cég a Volta architektúrát, legalábbis a fogyasztói szektorban. Ennek megfelelően a jövő hónapban már egy olyan videokártyát villantana az NVIDIA, amely a következő, Ampere architektúrára építkezik. 

Az Ampere elsőként tavaly novemberben bukkant fel a jelentésekben, ugyanakkor mindenki arra számított, hogy csak reklámcéllal villog majd vele a gyártó, legfeljebb egy speciális felhasználásra szánt chip érkezik, mondjuk a gépi tanuláshoz. 

Az Expreview jelentése szerint azonban egy átlagfelhasználóknak szánt GeForce termékről van szó, amelyet bárki megvehet majd a boltokban. Az Ampere GPU 12 nm-es gyártástechnológiával készül majd a TSMC berkeiben. Azt egyelőre nem tudni, hogy miért ugrana ekkorát az NVIDIA. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.