Hirdetés

Android Oreo is fut a La Frite lapka formátumú PC-n



|

Természetesen az Ubuntu futtatása sem okoz gondot a Libre Computer 20 dolláros apróságának.

Hirdetés

A Libre Computer legújabb lapka formátumú PC-je a La Frite, amely még idén kapható lesz a piacon, 20 dollárért. Ennyiért egy 4-magos, 1,2 GHz-es ARM Cortex-A53 processzort és ARM Mali-450 grafikát kínál az apróság. 

Hirdetés

A Kickstarter-kampány keretében mindenesetre akár 5 dollárért is hozzá lehet jutni egyhez. A La Frite alapvetően a tavalyi Le Potato kisebb és olcsóbb változata. 

Az új modell nem támogatja a 4K-s videókat, de van rajta HDMI 1.4-es port, ami kezeli az 1080p@60fps-t. Akad 10/100-as Ethernet port, két USB 2.0 port, IR-szenzor. Az alapmodell 512 MB DDR4-2400-as memóriát kínál, a drágább 1 GB RAM-ot. Mindkettőn van Amlogic S805X processzor, 40-tűs csatlakozó és microUSB a töltéshez. Mivel microSD-foglalat nincs, ezért a rendszer USB-ről vagy hálózaton keresztül, esetleg opcionális eMMC modulon keresztül tölthető be. 

A gyártó szerint az apró gép futtatja többek között az Ubuntut, a Debiant, a LibreELEC-et, a RetroPie-t és a Lakkát. Emellett az Android Oreóval is megbirkózik. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.