Hirdetés

5 nm-es Apple processzorral jöhet 2021-ben az első ARM-alapú MacBook



|

Állítólag 12-magos lesz az Apple 5 nm-es technológiával készülő processzora, amely az Intel lapkáit is legyőzheti.

Hirdetés

A Bloomberg jól értesült forrásai szerint az Apple jövőre adja ki az első olyan MacBookot, amibe már egyedi ARM-alapú chipet épít. Ez egybevág más neves elemzők állításával. Kiderült továbbá az is, hogy számos saját chipen dolgozik a jövőbeli Macek számára az Apple. Az első saját tervezésű lapkája 5 nm-es lesz, 12 maggal. A várakozások szerint ez és a többi Apple chip legyőzik majd az Intel processzorokat teljesítményben. A 12-magos CPU sokkal gyorsabb lesz állítólag, mint a jelenlegi A13 Bionic lapka. 

Hirdetés

Mindez magszámban nagy előrelépést jelent majd, hiszen a belépőszintű MacBook Air 2-magos, a középkategóriás, 13 hüvelykes MacBook Pro pedig 4-magos CPU-t kínál. Nem csak a magok mennyisége számít persze az összteljesítményben, de az mindenképp érdekes, hogy az ARM-alapú Macek erősebbek lehetnek az inteles gépeknél. 

Az első ARM-alapú Mac egyébként egy belépőszintű MacBook lehet, 2021-ben még nem lesz csúcskategóriás MacBook Pro vagy iMac ARM chippel. Az Apple eközben pedig kutatja azokat az eszközöket, amelyekkel az Intel platformokra írt régi appok is működhetnek az ARM-alapú Mac gépeken, kompatibilitási módban. Mindennek eredményeképp pedig még nagyobb irányítást nyerne a Macek fölött az Apple, és függetlenedne az Intel nehézségeitől. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.