Hirdetés

Tűzveszély: az Apple visszahívja a régebbi 15 hüvelykes MacBook Pro modelleket



|

Ha Retina kijelzős, 15 hüvelykes MacBook Pro laptopot hasznbálsz, ezt most mindenképpen olvasd el, aztán ellenőrizd, a te géped benne van-e a körben!

Hirdetés

Amikor csak egy adott termék kiadása után derül ki, hogy valami gond van vele, a gyártók igyekeznek elkerülni a tömeges termékvisszahívásokat, hiszen ez anyagilag és marketing szempontjából is csúnya bukta. Épp ezért általában csak akkor élnek ezzel a módszerrel, ha tényleg nagy a baj. Ha pedig a minőséget egyébként is hangoztató Apple hív vissza valamit, azt mindenképpen komolyan kell venni, ráadásul a tűzveszély nem játék.

Hirdetés

Az Apple szerint a 2015-ös kiadású, Retina kijelzős MacBook Pro modellek akkumulátorában fedeztek fel olyasmit, ami "tűzveszélyt jelenthet". Ez elvileg nem jelenti azt, hogy mindenképpen gyulladni fog az összes ilyen laptop, és a gyártó közleményében is óvatosan annyi szerepel, hogy "korlátozott számú készülék" érintett, de a visszahívás ténye azt sejteti, hogy nem csak pár darabbal van gond.

Az Apple szerint a 2015 szeptembere és 2017 februárja között értékesített modellekről van szó, ezért ha te, vagy egy ismerősöd esélyesen ilyen almás laptopot használtok, mindenképpen ellenőrizzétek a sorozatszámát az Apple támogatási oldalán.

Ha megtalálod a sorozatszámot ezen az oldalon, az Apple ingyen kicseréli az akkumulátort, ami dupla nyeremény, mert egyrészt nem sülsz ropogósra a MacBook Próddal az öledben (ami, lássuk be, már önmagában egész jól hangzik), de a mára már egyébként is csökkenő kapacitású akku helyett egy teljesen újat kapsz ingyen. A dolog kényelmetlen oldala, hogy miután elküldöd egy Apple szervizbe a gépet, a csere az ígéretek szerint egy-két hetet is igénybe vehet, addig pedig alma nélkül maradsz, és még az is lehet, hogy holmi windowsos gépen kell kihúznod.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.