Hirdetés

Már a windowsos videoszerkesztők is támogatják az Apple ProRes RAW kodeket



|

Kevesen használják a formátumot, mert eddig csak Apple gépeken lehetett. Ez mostantól megváltozik.

Hirdetés

A professzionális videoproducerek számára egyre nagyobb a választék kedvezőbb árú kamerákból és erős szoftverekből, a minőségi felvételek egyik kulcsa pedig a RAW kodek használata. A veszteségmentes fájlok alkalmasak ugyanis a színkorrekcióra és a későbbi tuningra. Az Apple ProRes RAW kodek nem túl népszerű a piacon, mivel eddig kizárólag Apple gépekkel volt használható a formátum, mint arról a neve is árulkodik. Mindez azonban most változhat, az Apple ugyanis kiadott egy bétát, ami már a windowsos videoszerkesztőket is támogatja. 

Hirdetés

A ProRes RAW-támogatás így adott az Adobe Premiere Pro, az After Effects és a Media Encoder szoftverekben is. Vagyis nem kell időt és erőforrást áldozni a fájlok transzkódolására, elég csak betölteni azokat a szerkesztőbe a munka elkezdéséhez. 

A ProRes RAW néhány éve jelent meg, annak idején a startja minden volt, csak épp egyszerű nem: alig néhány kamera támogatta, és a szerkesztők sem kezelték. Lassú víz partot mos alapon azonban egyre elterjedtebbé válik, ugyanis többek között már a Canon, a Red, a Blackmagic és az Arri támogatását is élvezi.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.