Hirdetés

Új, dupla iOS, brutális Mac Pro: itt az Apple WWDC összefoglalója!



|

Nagyjából minden bejött, amit az előzetesek és kiszivárgott információk ígértek, de voltak azért jócskán meglepetések is. Új Mac Prót meg azonnal akarunk... ajándékba, mert kifizetni szinte lehetetlen.

Hirdetés

Mint minden évben, az Apple idén is egy csomó új szolgáltatás és termék bejelentésével nyitotta fejlesztői konferenciáját, a WWDC-t. Természetesen a szoftvereken és operációs rendszereken volt a hangsúly, de az új Mac Pro tényleg megérkezett, és valóban hihetetlenre sikerült minden téren. Árban is, igen. Mindenesetre az előadást követően azonnal meg is írtunk mindent ebben a cikkben, ami elég vaskos lett, ezért három oldalba szedtük külön, alul lehet szépen lapozgatni, mert van mit olvasni bőven!

Hirdetés

tvOS - személyre szabottan, 4K-ban

A márciusi eseményen már láthattuk, hogyan szeretne tévés nagyhatalommá (is) válni az Apple, most kaptunk némi frissítést a tvOS újdonságairól. Egyrészt újratervezték a főképernyőt, hogy könnyebben és kényelmesebben elérhessünk mindent. Eddig például az egész család egybeömlesztve látott ajánlatokat függetlenül attól, apu nézett-e horrort, anyu romantikus filmet, vagy a gyerek rajzfilmet. Mostantól mindenkinek külön fiókja lehet, így az ajánlásokat sem fogja összevissza ránk önteni a szolgáltatás.

Az Apple Music is megjelenik a tvOS-ben, itt is ugyanúgy saját fiókja lehet mindenkinek a családban. A dalok lejátszásakor azonnal megjelennek a szövegek is, mehet a karaoke mindenki örömére. A tvOS-en keresztül játszott játékok mostantól Xbox One és PlayStation DualShock kontroller támogatást is kapnak.

watchOS - iPhone nélkül, szabadon

Az Apple okosórás rendszerét már eddig is úgy reklámozta, hogy több óránál és a telefon okos társánál. Mostantól még inkább így tesz majd, mivel egyre több iPhone nélküli, független app érkezik. Új audiobook, hangjegyzet és számológép app is jön, utóbbiban akár azt is egy pillanat alatt kiszámolhatjuk, hogy egy több tagú társaság esetében ki mennyit adjon bele a borravalóba.

Az apró újítások között van az is, hogy minden egész órakor halk hangjelzést adjon az óra (a bemutatón madárcsicsergéssel demózták), de óvatos rezgéssel is jelezhet, amit a csuklónk érez meg. Az audiólejátszás már szintén függetleníthető az iPhone-tól. A függetlenedés legfontosabb jele, hogy külön Apple Watch App Store nyílik, amit közvetlenül az órákról kezelhetünk, és a fizetést is innen bonyolíthatjuk.

Az új egészségügyi és fitness funkciók is nagy hangsúlyt kapnak, az óra méréseit használó Activity app nem csak naponta, de akár 90 vagy akár 365 napra lebontva is mutatja a különféle egészségügyi adataink statisztikáit. Külön appot kap a hallás védelme (jelzi, hogy milyen hangos környezetben tartózkodunk és ez mennyire káros a hallásunkra). Ugyancsak appot kap a menstruációs ciklus követése, amivel figyelni lehet, mikor aktuális a következő nehéz időszak, és az egyes napokra jegyzetelhetünk is, hogy mennyire voltak "kemények" - ezzel aztán könnyebb az orvosi konzultációknál elemezni a felhasználó állapotát. Az újratervezett Health appban mesterséges intelligencia figyeli, a sokféle adat közül melyek a legfontosabbak számunkra.

Ahogy az előadás összes részében, itt is öt percenként hangsúlyozták, hogy az új funkciók által gyűjtött adatok mind titkosítottak, egy részük el sem hagyja az eszközt, a többit pedig titkosítva küldi elemzésre a felhőbe a rendszer, tehát senki egészségügyi adatai nem kerülhetnek rossz kezekbe.

Ja, és az okosórákhoz megint van egy csomó új szíj, például szivárványos is, juhé.

A cikk következő oldalán az iOS újdonságairól írunk, a harmadik oldal pedig a végre valóban megjelent új Mac Pro és a 32 hüvelykes monitor frissen elhangzott inffóit tartalmazza. Katt alul a következő oldal linkjére, és folytatjuk!

Oldalak: 1 2 3

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.