Hirdetés

Apróbb újdonságokat hozott a Windows 10 legutóbbi előzetese



|

A képernyőelemek méretének módosítása már újraindítás nélkül is megoldható a legutóbbi előzetesben.

Hirdetés

A Microsoft legutóbbi Windows 10 előzetese több új funkciót is tartogat, többek között az Edge böngészőhöz, a DPI skálázáshoz, illetve a hibajavítások és teljesítményoptimalizációk mellett az Emoji billentyűzeten már az Emoji 5.0 is támogatott. 

Hirdetés

A 16237-es build a Windows Insider program résztvevői számára (gyors ring) már elérhető egy ideje. 

A legérdekesebb változtatás talán az, hogy a szövegek, alkalmazások és egyéb elemek méretének a módosítása után többé nem szükséges kijelentkezni vagy újraindítani a gépet (ellenkező esetben sok program homályos maradt). Bár ezeket a beállításokat nem piszkálja minden nap egy felhasználó sem, nagyfelbontású kijelző használatakor általában szükség van a finomhangolásra, illetve külső képernyő csatlakoztatásánál is. 

A Microsoft szerint immáron elegendő az érintett alkalmazásokat újraindítani, és minden beállítás érvényesül. Persze a legjobb az azonnali válasz lenne, de ez még mindig elegánsabb, mint a kijelentkezés. 

Ezzel párhuzamosan a Microsoft Edge böngésző képes lett felolvasni a kijelölt szavakat és sorokat, a funkció pedig még a megnyitott PDF fájlokban is támogatott. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.