Hirdetés

Aprócska videokártyával kedveskedik a mérnököknek az Nvidia



|

Az RTX A2000 alig fele akkora, mint egy RTX 3090, így bármilyen gépházba befér.

Hirdetés

A tervezőmérnökök, dizájnerek, és egyéb, grafikailag intenzív munkát végzők általában a Nvidia Quadro sorozata mellett teszik le a voksukat. Bár a nevéből nem egyértelmű, nekik készült az RTX A2000 is, ami az Nvidia eddigi legkisebb Ampere-alapú videokártyája olyan szakmabelieknek, akik kihasználnák a ray tracing és a mesteséges intelligencia nyújtotta lehetőségeket.

Hirdetés

Az RTX A2000 durván 8 TFLOPS számítási teljesítménnyel rendelkezik, köszönhetően a 3328 CUDA magnak, a 6 GB  GDDR6 memóriának és a 7001 MHz-es órajelnek. Mindeközben mindössze 70 W-ot fogyaszt. Az egyetlen ventilátorral és 4 DisplayPort 1.4 csatlakozóval szerelt kártyát azoknak szánja a cég, akik többek közt olyan szoftverekkel dolgoznak, mint a Blender vagy az Autodesk 3ds Max.

Az RTX A2000 várhatóan októberben, 450 dolláros áron debütál majd, az Nvidia pedig olyan gyártókkal dolgozik együtt, mint az Asus, a Dell, a HP vagy a Lenovo, így hamarosan ezek munkaállomásaiban is találkozunk majd a kártyával. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.