Hirdetés

Aprópénzből is lehet érintőképernyőd egy MacBookon



|

Egy ügyes szoftver, néhány hétköznapi dolog, és máris érintésérzékeny bármelyik MacBook kijelzője.

Hirdetés

A PC-s gyártók már évek óta kínálnak érintőkijelzős laptopokat, az Apple azonban nem állt be a sorba. Az óriás szerint az érintőképernyő okostelefonokba és táblagépekbe való, nem laptopokba. Az elképzelés persze változhat, ha egyszer az iOS-es appok támogatása megérkezik a Macekre. 

Hirdetés

Addig is marad a trükközés. Létezik például 99 dollárért olyan eszköz, hogy AirBar. Ennél azonban sokkal olcsóbban, aprópénzért és lehet érintőkijelzős MacBookot varázsolni. 

A Project Sistine egy olyan módszer, amelynél érintésérzékennyé teszik a MacBookot, nagyon olcsón. Az alapötlet az, hogy egy megfelelő szögben elhelyezett tükör a laptop IR-kameráját eltéríti, így az nem előre, hanem a képernyőre néz. Mivel látja az ujjainkat, ezért reagál a mozdulatainkra is. Ehhez persze kell egy szoftver a Macre, ami mindent értelmezi, feldolgozza, és a tényleges műveleteket elvégzi. 

A szoftver képes megállapítani, hogy hozzáérünk-e a kijelzőhöz, vagy csak fölötte tartjuk az ujjunkat. Az érzékelés persze nem túl gyors vagy pontos, de egy 16 óra alatt, aprópénzből összedobott projekthez képest dicséretes. Egy kis tükör, egy papírtányér, egy ajtózsanér és ragasztópisztoly kell hozzá. Mindez jó szögben tartja a tükröt, aminek a ShinyTouch nevű szoftver segít be. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.