Hirdetés

Árcsökkentésekkel csapna oda az AMD-nek az Intel



|

A pénzügyi előnyét felhasználva komoly árcsökkentésekkel hozná kellemetlen helyzetbe az AMD-t az Intel.

Hirdetés

Az AMD jelentős piaci részesedést szerzett magának a Ryzen és a Threadripper processzoroknak hála, amelyek ár-érték arányban rendre verik az Intel termékeit. Az AMD továbbá a szerverpiacon is fejfájást okoz az Intelnek. 

Hirdetés

A szivárgások szerint az Intel egy belső megbeszélésén azt vette napirendre, hogy a pénzügyi erejét felhasználva megszorongathatja az AMD-t. 

A Redditre kikerült dokumentum alapján az Intel tudja, miért sikeresek az AMD termékei, és azt is, hogyan vághatna vissza azok ellen. Bár nem tudni, hogy tényleg hitelesek-e az információk, de állítólag az Intel a pénzügyi erejét úgy használná fel, hogy komoly árcsökkentéseket hajtana végre, így olcsóbbak lesznek a jövőbeli Core és Xeon CPU-k. Mindez ugyanakkor csak idén 3 milliárd dollárjába kerülne az Intelnek, tízszer annyiba, mint amennyi a 2018-as bevétele volt az AMD-nek. 

Bár a 3 milliárd dollár nagy összeg, az Intel nem érzi meg, főleg, ha ezzel versenyképes marad. Mindez viszont arra is utalhat, hogy teljesítményben még mindig nem sikerült áttöréseket elérni. A 10 nm-es chipek késése sem igazán kedvez az Intelnek, ezért az agresszív árazás valóban jó válaszlépés lehet. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.