Hirdetés

Globálisan is megjelenhetnek a kínai állam által titkosított chipek



|

Retteghet az amerikai vezetés: az ARM China a globális piacra hoz a kínai állam által jóváhagyott titkosítással érkező chipeket.

Hirdetés

A Nikkei Asian Review forrásai szerint az ARM China olyan fejlesztéseket hajtott végre, amelyeknek hála a kínai félvezetőgyártók a kínai állam által jóváhagyott titkosítási algoritmusokat használhatnak a globális piacra szánt termékeikben. 

Hirdetés

Az ARM China az ARM kínai leányvállalata, amelyet alapvetően a SoftBank irányít. Az amerikai kormány emiatt a fejlemény miatt valósággal retteghet, hiszen régóta azzal vádolja a nagy kínai cégeket, hogy szándékosan hátsó kapukat helyeznek el a termékeikben, hogy aztán mások után kémkedjenek a kínai kormány számára. 

Kína erre és a kereskedelmi háborúra válaszul folyamatosan igyekszik függetlenedni az amerikai technológiától, gazdasági és nemzetbiztonsági okokból. A Huawei is az ARM támogatása nélkül maradt idén egy átmeneti időszakra, és Amerika folyamatosan gátolja a kínai óriás működését azóta is. 

Az ARM China a brit anyacég technológiáját licenceli és árusítja, emellett már saját, önálló technológiát is fejleszt. Ennek hála hiába helyezi szankciók alá az anyacéget az amerikai kormány, az ARM China szabadon működhet tovább. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.