Hirdetés

Mesterséges intelligenciára termett az ARM új processzora



|

A gépi tanulásra és a mesterséges intelligenciára koncentrál az ARM Cortex-M55, amit egy új NPU kísér.

Hirdetés

A mesterséges intelligenciára építő termékekbe már több mint 50 milliárd chipet szállított az ARM, a Cortex-M-alapú processzorok kínálata most azonban tovább bővült. Itt a Cortex-M55, amelyet mesterséges intelligenciához és gépi tanuláshoz terveztek, Armv8.1-M architektúrával. A digitális jelfeldolgozás teljesítménye 5x-ös, a gépi tanulásé 15x-ös mértékben fejlődött az előző generációkhoz mérten, és egyedi utasításokkal még tovább lehet javítani egyes munkamenetek alatt a teljesítményt. 

Hirdetés

A nagyobb teljesítményt igénylő rendszereknél az Ethos-U55 microNPU is besegíthet, ami a gépi tanulás terén 480x-szor jobb teljesítményt nyújt, mint a meglévő Cortex-M megoldások. 

Mindkét új chipet támogatja az ARM Cortex-M toolchain, így a fejlesztők többek között zavartalan integrálási élményben részesülhetnek, miközben minden eddiginél jobb teljesítményt kapnak. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.