Hirdetés

Ármanipuláció miatt vizsgálódik a memóriapiacon a kínai hatóság



|

Nem csak a felhasználók vették észre, hogy egyre drágább és drágább a memória.

Hirdetés

Az elmúlt években újra és újra emelkedett a DRAM és a NAND félvezetők ára, és bár sokan reménykedtek benne, hogy a helyzet normalizálódik, erre eddig nem került sor. A jelek szerint a kereslet olyan hatalmas, hogy még mindig nem sikerült megfelelően kiszolgálnia a piacot a gyártóknak, ezért a memóriaárak egyre csak emelkednek. 

Hirdetés

A memóriapiacon kialakult helyzetet azonban nem csak az átlagfelhasználók követik, hanem egyes hatóságok is. A kínai NDRC például kijelentette, hogy tisztában van a szektorban lévő helyzettel, és azzal is, hogy emögött akár a négy óriás (Samsung, SK Hynix, Micron, Toshiba) ármanipulációja is állhat. 

A hatóság ezért vizsgálatot indított, és a jövőben nagyobb figyelmet fordítanak az olyan problémákra, amelyek mögött ármanipuláció állhat. A jelentések szerint a Samsungot már meg is keresték az üggyel kapcsolatban. 

Az áremelkedések egyébként nagyon érzékenyen érintik a kínai cégeket, ami főként a virágzó okostelefonos iparágnak köszönhető. A legnagyobb okostelefon-gyártó természetesen Kína. 

Mivel a kínai félvezetőgyártók nem képesek a prémium, legjobb ár-érték arányú memóriák gyártására, ezért ki vannak téve a piac változásainak - a helyzetet azonban szívesen orvosolnák, és nagyobb irányítást szereznének a komponensek fölött is. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.