Hirdetés

Ryzen CPU és GeForce GPU kerül a következő ASUS ZenBookba



|

A 3DMark adatbázisa erősítette meg, hogy az új ZenBook 14 is felugrik a Ryzen-vonatra, ráadásul dedikált grafikus vezérlőt is kap, ami viszont nem AMD lesz.

Hirdetés

Sokáig alap dolog volt az Intel processzor és GeForce videokártya párosítása az erősebb laptopokban, aztán kezdett minden felborulni az AMD Ryzen chipek térhódításával. Ennek ellenére még mindig kissé szokatlan párosításnak mondható a közelgő új ASUS ZenBook 14 konfigurációja, amely a 3DMark adatbázisa szerint Ryzen 7 4700U processzorral és GeForce MX350-es grafikus vezérlővel érkezik. Ez lesz a hangzatos, UX434IQ névvel ellátott modell, amely 16 GB LPDDR4x 4266 MHz memóriával és 1 TB-os Samsung PM981-es SSD-vel érkezik.

Hirdetés

Erre a laptopra már decemberben is láthattunk utalást, akkor derült ki, hogy ez az első olyan notebookok közé tartozik majd, amik Ryzen 7 4700U lakpával érkeznek. Azt viszont még most sem tudni, hogy mikor leplezi le hivatalosan is a tajvani gyártó, ezáltal arról sincs még infó, mikortól lehet sikerrel keresgélni a boltokban. Adatlap viszont már van róla, mutatjuk is legott:

Egyes szakértők szerint nem csak az AMD és az NVIDIA párosítása furcsa egyébként, hanem az is, hogy egy Renoir-alapú laptopba belépő szintű GPU-t helyeznek, ami körülbelül az RX Vega 8 szintjén lehet, de dedikált megoldás révén nagyobb melegedést és zajt okozhat. De még az is lehet, hogy valamilyen speciálisan átalakított verzióról lesz szó, hiszen a ZenBook modellek kifejezetten vékony és zajtalan kialakításukról voltak híresek eddig.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.