Hirdetés

Athlon64-szintű siker küszöbén az AMD



|

Nagy siker kapujában áll az AMD: mindezt a Ryzen processzoroknak köszönheti, és a cég reményei szerint a folytatás sem marad el.

Hirdetés

Az AMD nemrég megtartotta a Ryzen első évfordulójáról szóló webinárt - ezen kitértek a Ryzen termékek sikerére, és arra, hogy mit várhatunk a jövőben. 

Hirdetés

Jim Anderson, az AMD egyik alelnöke arról beszélt, hogy a cég a közeljövőben szeretne olyan piaci részesedést elérni, mint aminek a 2000-es évek elején, az Athlon64 processzorok sikere táján örülhetett. Anderon nem lát semmilyen korlátozó tényezőt, ami ebben akadályt jelenthetne. 

A 2000-es években az AMD az asztali szektorban 20 százaléknál is magasabb piaci részesedéssel bírt, a notebookok piacán pedig valamivel 20 százalék alattival - mindez annak volt köszönhető, hogy komoly versenyt generáltak az Intel termékeinek, a rivális pedig nem igazán tudott fejleszteni a technológián sem. 

Az AMD megismételné ezt a sikert azzal, hogy a Ryzen termékekkel több magot ad kevesebb pénzért, miközben az új APU-kban bevetett integrált Vega grafikához hasonló megoldásokkal a technológia előnyt is átvenné. 

2017-ben az asztali Ryzen processzorokra koncentráltak, idén jön a notebookos hajrá. Tavaly az asztali Ryzen chipek az AMD részesedését éves szinten 50 százalékkal emelték meg a processzorpiacon, 8-ról 12 százalékra. 

Az AMD idén 60 új Ryzen-alapú OEM-platformot vár: ultrabookok mellett gamerlaptopok is várhatóak. A 9 milliárd dollárt érő asztali CPU-piac után ez egy újabb 10 milliárdos szektort jelent az AMD-nek. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.