Hirdetés

Az Acer mini-LED kijelzős gépeket, HDR monitorokat és ütős gamer szetteket is bemutatott ma



|

Még a Computex előtt lezavarta nagy prezentációját az Acer, volt miről mesélnie.

Hirdetés

Lassan elkezdenek felpörögni az események az IT és a gaming területén. Május 31-én a virtuális Computex veszi kezdetét, ami egészen június 5-ig fog tartani, majd június 12. és 15. között jön az Electronic Entertainment Expo, avagy E3, ami főleg a játékosoknak szól (és amelynek bejelentéseiről a GameStar fog beszámolni szédületes sebességgel). Ugyanakkor egyre kevesebben kötik magukat szorosan ezekhez az eseményekhez.

Az Acer ma délután elárult mindent, amit tudni érdemes az idei portfóliójáról, mi pedig alább gyűjtöttük össze a fontos infókat.

Hirdetés

RTX 30-cal és AMD Ryzennel jön a kecses és (akár) rózsaszín Swift X

Erős géppel bővül az Acer Swift sorozata, aminél most is a hordozhatóság volt az elsődleges szempont, de az akár AMD Ryzen 5800U processzorral, 16 GB RAM-mal és az RTX 3050 Ti laptop GPU-val is kérhető gép nem csak szövegszerkesztésre meg prezentációk készítésére lesz jó. A gyártó célja az volt, hogy kiszolgálja a kompakt, csinos, de nagy erőforrásigényű laptopokra vágyókat. A mindössze 1,39 kg-os gép 59 W-os akkuja akár 17 órán át bírja, és 2 TB-os NVMe SSD-t is választhatunk, ha nem érjük be kevéssel. A képernyő 14"-es FHD IPS, 100%-ban lefedi az sRGB-t, és 300 nites maximális fényerővel rendelkezik. Külön figyelmet fordítottak a hűtésre is, ötvenkilenc lapát és D6-os réz hőcsövek gondoskodnak a hőelvezetés optimalizálásáról. Várhatóan júniusban jelenik meg, ára 899 eurótól indul.

Gyorsan fel is kerestük a hazai Acer képviseletet, akik elárulták, hogy már talán júniusban lesz hazánkban Swift X, így mi is le tudjuk tesztelni. Ugyebár nem véletlenül kezdtük ezzel a modellel: a hogy azt már korábbi tesztünkben kiderítettük, a Ryzen 5000 nagyon ütős APU, az RTX 3050 Ti pedig szépen elvisz szinte bármilyen játékot FHD-ben. Abban csak reménykedni tudunk, hogy tesztre rózsaszín Swift X-et kapunk...

Új Predator Triton és Helios gamer notebookok, 5G-s perifériák

Aki ennél jobb teljesítményre vágyik, mert csúcsminőségben akar játszani, az szokásosan a Predator notebookcsalád környékén nézelődjön. A Predator Triton 500 SE és a Helios 500 egyaránt 11. generációs Intel Core i9-cel és RTX 30-cal szerezhető be (persze nem ez a belépő szintjük), illetve egy rakás prémium funkcióval vértezték fel őket.

A 19,9 mm-es Triton 500 SE legerősebb változata Core i9-cel, RTX 3080-nal 4 TB PCIe Gen4 tárhellyel, és akár 64 GB RAM-mal konfigolható, 12 órán át bírja, dizájnos, Wi-Fi 6-os, Thunderbolt 4-es, 16"-es, 16:10-es képarányú kijelzője pedig 165 Hz-es WQXGA LCD, vagy 165 Hz-es WQXGA Mini LED, vagy 240 Hz-es WQXGA IPS-panellel is kérhető. A hűtésért egyebek mellett három ventilátor és az Acer Vortex Flow dizájnja felel. Portokkal is rendesen megpakolták, és nem hagyták le az SD-kártyaolvasót sem. Megjelenés júliusban 1999 eurós ajánlott fogyasztói áron.

Itt igazán nem is a kiépítés a különlegesség, hanem a mini LED-es kijelzőpanel, ami természetesen DisplayHDR-minősítést is kapott, vagyis fényereje és színhűsége egyaránt kiemelkedik a mezőnyből. Van egy tippünk, hogy az 1999 eurós ár nem ehhez a modellhez tartozik.

A 17,3"-es Predator Helios 500 egészen hasonló, processzor, videokártya és RAM tekintetében ugyanaz a felső határ, de két PCIe NVMe SSD és egy SATA HDD szolgáltatja a tárhelyet, a processzor pedig bizonyos kereteken belül túlhúzható. Kijelző tekintetében itt is választhatunk: az egyik lehetőség egy 4K-s Mini LED 120 Hz-es csoda, ami támogatja a local dimminget, és a VESA Display HDR 1000-rel van egy szinten, a másik pedig a 360 Hz-es full HD kijelző 3 ms-os válaszidővel. A hűtésről az Acer PowerGem és a Vortex Flow gondoskodnak. A billentyűzet háttérvilágítása PredatorSense-szel változtatható, a WASD billentyűket pedig ki lehet cserélni - a mechanikus kapcsolókat is! Portok tekintetében HDMI 2.1-et, mini-DisplayPort 1.4-et, két Thunderbolt 4-et, három USB 3.2 Gen2-t, és egy RJ45-öt találunk, de a hangzás sem elhanyagolható, sőt, ráadásnak még 5G-támogatást is kérhetünk. Júniusban jöhet a csúcsgép, 2499 eurótól kezdődően.

Szintén gaming-releváns az új router, a Predator Connect X5 5G CPE, mely akár 4,7 Gb/s-os sebességre is képes, 256 eszköz egyidejű csatlakozását támogatja lassulás nélkül, az adatátvitelt folyamatosan optimalizálja, és összességében is azért dolgozik, hogy a felhasználónak a neteléréssel ne legyen baja. A laptopos játékosoknak szánt Predator Connect D5 5G Dongle egy USB 3.1 Type-C porttal csatlakoztatható 5G-s modem, ami Wi-Fi hotspotként is funkcionálhat.

Végül pedig bejelentették a Predator Cestus Gaming Mouse 335-öt, ami PixArt 3370 szenzorral, 2000 Hz-es sebességgel érzékeli a mozgást, 19000 DPI-ig állíthatók a szintjei, és 10 programozható gomb található rajta.

Négy új Chromebook a mindennapokra

Ha épp a produktivitás a fő szempont, az Acer Chromebook család lehet pont megfelelő, melyben a világ első 17"-es Chromebookja, a Chromebook 317 is megtalálható. A kijelző csillogásmentes, vékony káva veszi körül, és érintős változatban is kérhető, illetve nem alapértelmezett a webkamera megléte. Minőségi, strapabíró, akár háttérvilágítással is kiegészíthető billentyűzetet, nagy touchpadet, numerikus billentyűzetet, két teljes értékű hangszórót, Wi-Fi 6-ot, 10 órányi üzemidőt, munkához optimalizált billentyűzetet, két USB 3.2 Type-C portot és más, hasznos csatlakozókat is kapunk.

A család további új tagjai a Spin 713 és az Enterprise Spin 713, amik 11. generációs Intel Core i7 processzorokkal, érkeznek, és félbehajthatók. 13,5"-es VertiView kijelzőjük 2256x1504-es felbontást jelenít meg. Akkumulátoraik 10 órát bírnak, ebből 4-et már akár 30 perc töltést követően. Jön még két 14"-es Chromebook, az 514 és az Enterprise 514, amik 11. generációs Intel Core processzort kapnak, háttérvilágításos billentyűzettel szerelik őket, strapabíró a borításuk és a touchpadjük is. Míg a simát hétköznapi használatra, az Enterprise-t kimondottan üzleti felhasználóknak tervezték.

Végül pedig érkezik az Acer Chromebook 314, aminél a tanulók célcsoportja volt az elsődleges. 1,5 kg-os súlya, 15 órás üzemideje, 14"-es FHD IPS-kijelzője lesz, és érintőképernyős kiadás is készül belőle. Csatlakozni USB-C portokon keresztül lehet.

Amikor azokat a szavakat használtuk, hogy "jön", meg hogy "érkezik", sajnos nem a magyar piacra gondoltunk. Bár tavaly már majdnem sikerült áttörni a windowsos falat és becsalogatni a Google Chrome OS-t futtató Acer gépeket, végül az egészből nem lett semmi és nagyon úgy tűnik, hogy ez jó darabig így is marad.

Ultrakönnyű TravelMate P6 notebookok mindenhonnan dolgozóknak

Sokat utazóknak és otthonról, munkahelyről, kávézóból, parkból, fürdőkádból dolgozóknak szólnak a TravelMate P6 sorozat új, Windows 10 prós notebookjai, amiknél a hosszú üzemidő és a könnyű hordozhatóság kapta a hangsúlyt. A szériához csatlakozik egy 360 fokban forgatható, érintőkijelzős modell is, a készülékek pedig támogathatják az Acer Active Stylust. A hagyományos, "csak" 180 fokban kihajtható változatba 11. generációs Intel Core i7 vPro processzorok kerülnek. 

A TravelMate P6 14"-es, 16:10-es FHD+-os (1920x1200-as) IPS kijelzőt foglal magába, mely 100%-ban lefedi az sRGB-t, pontos színeket nyújt 170 fokban. Aki szűkíteni szeretné a látószöget, 90 fokra limitálhatja az Acer PrivacyPanel funkcióval. A billentyűzet háttérvilágításos, a touchpad Gorilla Glass-os, precíz, reszponzív. Két hangszóró és négy mikrofon rögzíti a hangot, ami konferenciák során jól jöhet.

Mind a TravelMate P6, mind a TravelMate Spin P6 vékonyak (16,8 mm), könnyűek (1 és 1,1 kg), de bírják az ütéseket, és akár 20 órán át is üzemképesek maradnak. Aki nagy teljesítményre vágyik, kérhet 32 GB DDR4-es memóriát, a nagy tárhelyen terpeszkedők pedig 1 TB-ig is felmehetnek. A webkamera elrejthető, és számos biztonsági megoldás gondoskodik arról, hogy illetéktelenek ne férjenek hozzá fájljainkhoz. Az 5G opcionális, a Wi-Fi 6 adott, az USB 3.2 Gen2 Type-C Thunderbolt 4 csatlakozón keresztül 40 Gb/s-os adatátvitel és 8K-s kijelzőkhöz való kapcsolódás is lehetséges, illetve NFC és MicroSD-bemenet is van. Az alapváltozat szeptemberben jön 999 euróért, a hajtogatható októberben 1199-ért.

Frissül a Predator Orion és Nitro

Az asztali gamer PC-k iránt érdeklődőknek már 11. generációs Intel vagy AMD Ryzen 5000-es processzorokkal, illetve RTX 30-as videokártyákkal is kínál gépeket az Acer. A Predator Orion 3000-ben egy i7-es processzor, egy RTX 3070 GPU és akár 64 GB 3200 MHz-es DDR4 memória kerülhet, a hűtésért egy 92x92 mm-es, egyedi FrostBlade ventilátor felel, amiben egyébként négy RGB LED is található, hogy szép legyen. A Wi-Fi 6, az USB 3.2 Gen2 portok, a DTS:X Ultra audio adottak, és akár 2 TB PCIe NVMe SSD-t vagy 6 TB HDD-t kérhetünk.

A Nitro 50 AMD Ryzen 5900-zal vagy Intel Core i7-tel választható, és processzortól függetlenül egy RTX 3060 Ti dolgozik benne. Ezt megtámogathatjuk 64 GB-nyi 3200 MHz-es DDR4 RAM-mal, rendelkezésre áll két 3,5"-es SATA3 HDD hely, és M.2 2280 PCie NVMe SSD befogadására is alkalmas. Wi-Fi 6-vevőből, Dragon LAN 1G Ethernetből, USB 3.2 Gen2 Type-C és a Type-A portokból ugyancsak nincs hiány.

A Predator Orion 3000 és a Nitro 50 októberben jelenhet meg Európában, előbbi 949 eurós, utóbbi 799 eurós kezdőárral.

Predator Gaming HDR monitorok a maximális élményhez

Egy asztali gép csak egy megfelelő monitorral lesz igazi (különben legfeljebb a zúgását élvezhetjük, ugye), ezért az Acer erre is kínál megoldást. Három monitorral bővül a termékpaletta.

A Predator CG437K S egy 42,5 hüvelykes, Nvidia G-Synces, UHD kijelző két HDMI 2.1 porttal, 4K 144 Hz-es VRR-támogatással, egy rakás USB csatlakozóval, és 1 ms-os VRB válaszidővel. VESA DisplayHDR 1000 hitelesítésének és a local dimmingnek köszönhetően a színeket is remekül adja vissza, 1000 nites maximális fényereje és magas kontrasztaránya lenyűgöző képet kínál. Az már tényleg csak extra, hogy az RGB-fénycsíkok a hangokhoz igazodva villoghatnak, zenéhez is igazíthatjuk. A ColorSense funkció a színhőmérsékletet, a LightSense a fényerőt irányítja, a ProxiSense segítségével pedig kivilágosodik, ha a felhasználó a közelbe ér, és elhalványul, amikor nincs előtte.

A következő a hajlított Predator X38 S, egy UWQHD+-os, IPS paneles, 37,5"-es, DCI-P3 98%-os kijelző, ami VESA DisplayHDR 600-as hitelesítést érdemelt ki. 175 Hz-es, overclockolt frissítési rátája és akár 0,3 ms-os válaszideje garantálja a kiváló e-sport-élményt. Támogatja a LightSense-t, a ColorSense-t, az NVIDIA G-SYNC Esports Mode-ot, illetve az NVIDIA Reflex Latency Analyzert, úgyhogy feltörekvő e-sportolóknak is megfelelő.

Végül pedig ott a Predator X28, egy 28"-es UHD monitor vékony kávákkal, VESA DisplayHDR 400-as tanúsítvánnyal, IPS panellel, 155 Hz-es frissítési rátával és 1 ms-os válaszidővel. Ez ugyancsak kihasználja az Nvidia  technológiáit, valamint szűri a kék fényt. 

Először az X28 jön augusztusban, 1199 euróért, majd az X38 S követi szeptemberben 2199 euróért, és végül a CG437K S fut be utoljára, novemberben, 1599 euróért.

ConceptD modellek igazán profiknak

Végül pedig beszéljünk a ConceptD laptopokról, amik maximálisan a grafikusok, tervezők, tartalomgyártók igényeihez igazodnak. Ezekbe is 11. generációs Intel Core H-szériás processzorok kerülnek, elérhetők lesznek akár Nvidia GeForce RTX 30-as GPU-kkal, és az Nvidia Studio hozza ki belőlük a legtöbbet.

A ConceptD 5-ök 16:10-es, 16"-es 3K-s PANTONE-hitelesített, a DCI-P3-at 100%-ban megjelenítő kijelzőt kapnak, RTX 3060-nal kérhetők. A ConceptD 5 Próba azonban RTX A5000 vagy RTX A3000 választható, mindkettő a renderelést, a 8K-szerkesztést, és a többalkalmazásos munkafolyamatokat könnyíti meg. Memóriából 64 GB-nyi DDR4 3200 MHz kérhető, SSD-ből pedig 2 TB. A hűtést a Vortex Flow intézi, a billentyűzet és a touchpad halk.

Frissült továbbá a ConceptD 7 Ezel is Intel Core i7-11800H-val és akár RTX 3080-nal, az Ezel Pro pedig Intel Xeon W-11955M-mel és RTX A5000-rel vagy A3000-rel kérhető. Ez ugye a kihajtható kijelzős modell, aminek megjelenítője 15,6"-es, 4K-s, PANTONE-hiteleséses, 100%-ban lefedi az Adobe RGB-t, és egy Wacom toll jár hozzá, úgyhogy a grafikusok, modellezők imádni fogják.

És hát hogy, hogy nem, a ConceptD 3 széria is ráncfelvarráson esett át, 14"-es, FHD, áthajtható és nem hajtható kijelzővel kérhetjük, valamint Intel Core i7 processzort és Nvidia T1200 laptop GPU-t találhatunk benne. Az RTX 3050 Ti szintén opció.

A ConceptD 5 júliusban jön 2199 euróért, a Concept D 7 Ezel októberben 2699-ért, a ConceptD 3 szeptemberben 1299-ért, a ConceptD3 Ezel pedig szintén szeptemberben 1499-ért.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.