Hirdetés

Az AMD egyik szeme sír, a másik nevet



|

2006 óta nem állt ilyen jól a tőzsdén az AMD, ugyanakkor újabb kulcsfigura távozott a cégtől.

Hirdetés

Meglehetősen furcsán kezdődött a hét az AMD számára. A gyártót újabb kulcsfigura hagyta ott. Ezúttal Jim Anderson távozott a vállalattól, aki Raja Koduri távozása után a Computing and Graphics Group vezetéséért felelt. 

Hirdetés

Anderson a Threadripper vonal és a Zen architektúra mögött álló egyik kulcsfigurának számított, ám mostantól nem az AMD tagja, hanem a Lattice Semiconductor ügyvezetője. Ez a vállalat FPGA-kat tervez. Anderson 2,9 millió dolláros részvénycsomagot kapott a kinevezése mellé. 

Eközben az AMD részvényeinek az ára a hét elején 25,26 dollárra kúszott fel, ami évtizedes rekord. Ami azt illeti, 2006 óta nem ért ennyit az AMD. A cég piaci értéke már 22,9 milliárd dollár. 

Mark Papermaster eközben arról biztosította az AMD ügyfeleit, hogy a cég fejest ugrik a 7 nm-es világba, és a TSMC segítségével még az év vége előtt elhozza a 7 nm-es processzorokat és videokártyákat. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.