Hirdetés

Az AMD előadásán csak úgy mellesleg megerősítették, hogy érkezik a Windows 12



|

Az MI fontosságáról beszélt a Microsoft termékfelelőse, aztán egy ponton kiderült, hogy valójában az új oprendszerről van szó.

Hirdetés

Szakított a hagyományokkal az AMD: az idei CES-en nem kizárólag a cég emberei - élükön természetesen Lisa Su vezérigazgatóval - sulykolták a CPU-k és GPU-k erősségeit és igyekeztek verbálisan a földbe döngölni az Intelt és az Nvidiát. Elegánsabbak voltak: átadták a színpadot a partnereknek, hogy meséljék el, ők mire használják a termékeket.

Így került sorra a Microsoft termékfelelős igazgatóhelyettese, Panos Panay is, akit a Windows jövőjéről kérdeztek. Ekkor kezdett az MI fontosságáról beszélni: arról, hogy Clippytől és Cortanatól eljutottak a Bing keresőbe integrált ChatGPT-ig, amely jelenleg a legerősebb és leginkább meggyőző beszélgetőrobot, és amelynek nagy szerepe lesz a jövőbeli operációs rendszerekben. A technológia azért csodálatos, mert az AMD segítségével nem kell sem a felhőre, sem a videokártyára támaszkodniuk, hiszen a CPU tartalmazza az MI működéséhez szükséges komponenseket, azaz bárhol, bármikor munkára bírható, még egy laptopban is. Ez azért is fontos, mert a laptopok többségének nincs dedikált GPU-ja. 

Hirdetés

A technológiát egyelőre a meetingszoftverek (Zoom, Teams) használják majd, hogy jobb minőségű hangot és képet továbbítsanak, segítsék a kreatív hátterek megjelenítését és a valódi háttér életlenítését, illetve filterekkel javítsanak a megfáradt munkavállalók megjelenésén. Az AMD-féle MI-megoldásokkal akár a résztvevők tekintetét is módosíthatják, azaz megoldható lesz, hogy úgy tűnjön, mintha mindenki a kamerába nézne, így közvetlenebb lesz a beszélgetés.

A végső cél természetesen nem ez, hanem az, hogy a következő Windows-kiadások legtöbb funkcióját segíthesse az MI. Tekintve, hogy a Windows 12 csak az évtized második felében várható (érthető, hiszen a felhasználók nagy része még a 11-esre sem frissített), valószínűleg már azt is hívhatjuk majd MI-alapú oprendszernek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.