Hirdetés

Az AMD előtt támogathatja a DDR5-ös memóriákat az Intel



|

Elvileg már az Intel tizenkettedik-generációs asztali processzorai is kezelik majd a DDR5-ös RAM-okat.

Hirdetés

A VideoCardz forrásai szerint az Intel tizenkettedik-generációs Alder Lake asztali processzorai már támogatják majd a DDR5-ös memóriákat, amelyek kétszer gyorsabbak lesznek a jelenlegi DDR4-es megoldásoknál. Minderről egy neve elhallgatását kérő forrás tájékoztatta az oldalt, bár lehet, hogy a legutóbbi gigantikus adatszivárgás részeként derült minderre fény. Az mindenesetre egyre biztosabbnak néz ki, hogy az Alder Lake széria kezeli majd először a DDR5-ös RAM-okat. 

Hirdetés

Ennél többet most nem árultak el, de korábban azt pletykálták, hogy a tizenkettedik-szériás Intel chipek eleinte a 4800 MHz-es RAM-okat támogatják majd. Többcsatornás konfiguráció esetén a maximum azért lassabb, 4000 MHz-es érték lenne. 

Az AMD várhatóan 2022-ben, a Zen 4-es processzorokkal hozza el a DDR5-ös memóriákat, így az Intel 2021 végén vagy 2022 elején beelőzheti az AMD-t. Ezzel egyszerre új LGA1700-as foglalat is jön a változások miatt, ez persze új alaplapokat követel majd. Vagyis a következő években igen komoly frissítési hullám indulhat a PC-s világban, de valószínűleg nem lesz olcsó játék egy új konfiguráció... 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.